



Panel
Türkiye'deki Afro-Türkler ve Afrikalılar:
Irk Temelli Ayrımcılık Tezahürleri
18 Aralık 2017 / 18:30
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MiReKoc), “Türkiye'deki Afro-Türkler ve Afrikalılar: Irk Temelli Ayrımcılık Tezahürleri” başlıklı bir panel düzenliyor. Yoğun bir dış ve iç göç hareketliliği yaşayan Türkiye’nin karşılaştığı toplumsal, ekonomik, siyasal ve demografik dönüşümleri konu eden araştırmalar yürüten, göç alanında çalışan farklı kulvarlardan insanları bir araya getirerek disiplinlerarası faaliyet yürüten MiReKoc ile İAE Cumhuriyet ve Atatürk Araştırmaları Bölümü, Afrikalı göçmenlerin geçmişteki ve güncel durumunu irdeleyecek etkinlikle, bu alandaki araştırmaları desteklemeyi ve arttırmayı hedefliyor.
İAE Arka Oda’da gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe çeviri olmayacaktır.
Armand Aupiais-L’homme Université Paris Diderot’da, Unité de Recherche “Migrations et Sociétés”de (URMIS) doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Aupiais-L’homme, İstanbul Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü’ndeki “Axe Migrations et Mobilités” (AMiMo, IFEA) üyedisir. Şu sıralarda Evanjelik Protestanlığın gelişimi ve kurumsallaşması ile İstanbul’daki uluslararası göç ve hareketliliklerin çeşitlenmesi ve yoğunlaşması arasındaki ilişki üzerine bir araştırma yürütmektedir.
Doğuş Şimşek Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Daha önce Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi’nde (MireKoç), başlığı “Türkiye’de kentlerdeki Suriyeli göçmenlerin deneyimleri ve Türkiye’nin göç politikası” olan ve TÜBİTAK-BİDEB tarafından fonlanan bir araştırma projesi yürütmüştür. Şimşek doktora derecesini sosyoloji alanında City University London’dan, yüksek lisans derecesini ise kültürel incelemeler alanında University of London, Goldsmiths College’dan almıştır. MireKoç’a katılmadan önce Regents University London’da uluslararası ilişkiler ve City University London’da sosyoloji dersleri vermiş, Londra’daki ikinci nesil Türk ve Kürt gençleri arasındaki kimlik oluşumu ve ulusaşırı pratikler hakkında araştırmalar yapmıştır. Şimşek’in araştırma konuları genel olarak entegrasyon ve ulusaşırıcılık, mülteci çalışmaları, ırkçılık, etnisite ve kimlik konularını kapsamaktadır. Şimşek birçok makale, araştırma raporu ve köşe yazısı yayımlamış, araştırma bulgularını ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuştur.
